Матю Миджли

Матю Миджли започва да свири на контрабас на 8-годишна възраст. Той учи музика и композиция в Бирмингамския университет, след което учи контрабас в Кралската музикална академия в Лондон. Като студент в Академията печели наградите Foundation Scholar Award и Eugene Cruft Prize.

През 1999 Матю става първи контрабас на Европейския младежки оркестър (European Youth Orchestra), а през следващата година в продължение на 2 месеца е водещ контрабас на Ню Йоркския филхармоничен оркестър по време на Музикалния фестивал в Аспен, САЩ.

През 2001 г. става член на Ротердамския филхармоничен оркестър, а от 2004 е първи контрабас на оркестъра. Матю е гостувал като водач на контрабасите на Щутгартския камерен оркестър през лятото на 2004 и 2005, а по-късно свири и с Amsterdam Sinfonietta и Хагския Residentie Orchestra.

Преподавал е редица мастер класове в Ротердамската консерватория а през 2007 е преподавател по контрабас и виолончело в Академията за младежко изкуство в Ротердам, където също така работи върху аранжиментите за струнен оркестър на проект базиран на ирландска фолклорна музика.

Освен, че е член на TANGUARDA, Матю свири в трио за етно музика, за което той също пише и аранжира.

Автор е на соната за контрабас и на квинтет, чиито премиери се състояха през 2005 г.


МАРИЯ МАРТИНОВА - пиано

ВИЛЕ ХИЛТУЛА - бандонеон

РАФАЛ ЗАМБРЖИЦКИ-ПЕЙН - цигулка