СЪБИТИЕТО

Четиримата млади виртуози от Тангуарда, пристигат за първи път в София за да изнесат един уникален концерт посветен на танго нуево, “новото” съвременно танго, което води началото си от аржентинския композитор и бандонеонист Астор Пиацола. Това е музика, която израства от корените на традиционното аржентинско танго, черпейки от емоционалността и душевността му, но е стъпила здраво в настоящето, пресъздавайки темперамента на нашето време, ритъма и духа на модерния град.

Голяма част от произведенията, които ще представи Тангуарда ще бъдат изпълнени за първи път на българска сцена. Освен добре познатите композиции на Астор Пиацола Oblivion, Libertango, Adiós Noniño, Verano Porteño, българската публика ще чуе за първи път творби на други големи имена в съременното аржентинско танго като Густаво Бейтелман, Антонио Агри (цигуларят, работил дълги години с Пиацола), Соня Посети, Коко Нелегати и др.

Концертът на Тангуарда ще бъде съпътстван от танцово шоу на нашумялата френско-аржентинска танго двойка, Селин Руис и Дамян Розентал, принадлежащи към най-новото поколение танцьори, чиито стил по аналогия с музиката е известен като танго нуево.

На 28 януари от 19.30 ч. на сцената на зала ”България” танго нуево в музиката ще срещне танго нуево в танца в един уникален шоу концерт. Не изпускайте тази среща на страстите - това със сигурност ще бъде различно от тангото на нашите баби и дядовци…